איך לחסוך זמן וכסף בקורס טיס אזרחי

קורס הטיס האזרחי שאליו אתם שוקלים להירשם, או שאולי כבר נרשמתם אליו, אינו זול. בנוסף לכסף הרב שתשקיעו בו הוא יגזול מכם גם זמן לא מועט.

לפרטים נוספים או להזמנת טיסה צלצלו עכשיו למספר 050-5518080 או מלאו את הטופס ונחזור אליכם:

10 עצות לחסכון של זמן וכסף בקורס טיס אזרחי

  1. העלות העיקרית בקורס הן שעות הטיסה. מעת לעת יוצאים בתי הספר במבצעים לרכישת שעות טיסה בתשלום מוזל (לרוב לרוכשים כמות שעות ומשלמים מראש). נצלו את המבצעים, החיסכון יכול להגיע לאלפי שקלים. הערה חשובה: בדקו היטב את מצבו של בית הספר לפני שאתם משלמים מראש עבור שעות טיסה, כבר היו מקרים בהם בתי ספר גבו כסף מחניכים ואז הפסיקו את פעילותם והחניכים נשארו ללא כספם, וללא שעות הטיסה.
  2. אל תזניחו את לימודי התיאוריה! כדי להשלים את הקורס אתם צריכים ללמוד ולהיבחן בשמונה מקצועות תיאוריה. לא פעם אני נתקל בחניכים שמתעצלים לשבת וללמוד ולבסוף מגיעים למצב שבו החוסר במבחני תיאוריה לא מאפשר להם להמשיך בקורס. למשל אין אפשרות לצאת לסולו ניווטים בלי שתעברו בהצלחה מבחן RT. אז שבו ותלמדו! קחו גם בחשבון שרת"א ומשרד התקשורת קובעים, בזמני עומס, מועדים רחוקים מאוד למבחנים. דאגו לשלם בזמן את אגרת המבחן ולקבוע מועד שיתאים לקצב הלימוד שלכם.
  3. תגיעו מוכנים לכל טיסה! כשאתם נרשמים לקורס בית הספר יתן לכם חוברת תדריכים שבה מפורטות 'שיטות העבודה' לכל אחד מהדברים שתלמדו. קראו ולמדו היטב את הפרק המתאים לפני כל שיעור ותהיו בטוחים שהבנתם, ושאתם זוכרים מה לעשות בכל תרגיל. אם זה המצב אז באויר תצטרכו רק להפוך את מה שלמדתם בתיאוריה, למעשה. אם, לעומת זאת, תגיעו לא מוכנים, המדריך יצטרך להסביר לכם מה לעשות ואז גם חלק מהשיעור (ומכספכם) יתבזבז על הסברים מיותרים, ובנוסף הסיכוי שתקלטו ותפנימו את ההסברים באויר הוא נמוך, מה שיצריך שיעורי חזרה על אותו נושא. בתחילת הקורס שבו ותרגלו את שיטות העבודה במטוס על הקרקע. כך תוכלו לתרגל 'על יבש' ובנוסף יעזור לכם התרגול הזה למצוא את הידיות, המכשירים והשעונים השונים בקלות, ומבלי שתצטרכו להביט אל תוך התא תוך כדי טיסה.
  4. המדריכים שלכם לא מדריכים אתכם בקורס במה ואיך שבא להם, הם פועלים על פי תוכניות הדרכה שאושרו לבית הספר ע"י רת"א – רשות התעופה האזרחית. גלו התעניינות וקראו את תכנית ההדרכה בקורס שלכם (אפשר לקבל אותה בבית הספר), דעו לקראת מה אתם הולכים בכל שיעור וחפשו חומר על הנושא באינטרנט (יש בשפע). ככל שתגיעו מוכנים יותר, יהיה לכם קל יותר גם להבין, וגם ליישם את החומר.
  5. תשאלו שאלות, גם על החומר המעשי שאתם לומדים וגם על התיאוריה. המדריכים שלכם יאהבו את זה וישקיעו יותר בחניך שמתעניין מאשר באחד שלא. לא הבנתם משהו שאתם צריכים לבצע בטיסה? בשביל זה בדיוק קיים התדריך שלפני – תשאלו עד שתהיו בטוחים שאתם מבינים. אם תחכו לטיסה כדי לשאול אז תקבלו הסבר שיעלה לכם הרבה כסף. לא הבנתם משהו תוך כדי הטיסה? בשביל זה קיים התחקיר שאחרי. אל תשאילו דברים 'פתוחים' מבלי שאתם מבינים אותם.
  6. אתם קובעים את קצב הלימוד, אז תבחרו קצב שלא יעמיס אתכם עד כדי שלא תוכלו לעמוד בו, אבל גם לא יגרום לכם לשכוח את החומר ולרדת ברמה בין שיעור אחד לשני. שיעור אחד בשבוע הוא קצב טוב, אפשר גם שניים למי שהדרך אצה לו. אל תפתחו פערים בין השיעורים כי הרמה שלכם תיפול ובמקום ללמוד חומר חדש המדריך יאלץ לחזור אתכם על דברים שכבר למדתם.
  7. תשקיעו בציוד. הרבה כסף הולך לעלות לכם הקורס הזה, אז תוציאו עוד קצת ותקנו אזניות איכותיות (במיוחד אם אתם עומדים להמשיך לטוס אחרי הקורס). ההבדל בין אזניות שלכם לאזניות שנותן בית הספר הוא עצום – תשמעו יותר טוב את ההסברים של המדריך ואת השיחות עם מגדלי הפיקוח והבקרות שבדרך, תסבלו פחות מרעש המנוע וגם תרגישו יותר נעים ונוח.
  8. אולי העצה החשובה ביותר – תבחרו נכון את המדריך. (עוד על בחירת מדריך לקורס טיס במאמר הזה) מדריך שיהיה זמין לכם כשאתר צריכים אותו (ולא אחד שעובד גם כטייס באיירליין וקשה למצוא ולקבוע איתו) מדריך שזאת פרנסתו וירצה להשקיע בכם יותר (לעומת כאלה שעובדים בעבודות אחרות וזאת חלטורה בשבילם). קראו את המאמר בלינק הנ"ל ותבחרו היטב, בחירה נכונה של מדריך תקצר לכם את הקורס, תחסוך לכם כסף, ותהפוך את התקופה למהנה הרבה יותר.
  9. בחרו נכון גם את בית הספר לטיסה. בחרו בית ספר שתוכלו להגיע אליו בקלות (אחרת תמצאו את עצמכם נוסעים שעות בפקקים), בית ספר שיש בו מספר גדול של מטוסים כך שאם המטוס שאתם מיועדים לטוס עליו התקלקל, או נמצא בטיפול, יוכלו להציע לכם מטוס חלופי. בית הספר גם יטפל עבורכם בכל הנדרש מול רת"א, אז בחרו אחד שבו מחייכים אליכם ואתם מרגישים נוח לבקש בו בקשות. (ותאמינו לי שלא בכולם זה כך)
  10. תשתדלו להנות. הרי לא הכריחו אתכם לבוא לקורס, כך שבין אם באתם כי זה המקצוע שבחרתם לעסוק בו, או כי זה תחביב שאימצתם, בסופו של יום תרצו להנות. אז גלו התעניינות, עשו מה שצריך ותהנו…עד השמים 🙂

דורון שפירא

יש לכם שאלות נוספות? מלאו את פרטיכם בטופס ואחזור אליכם. אפשר גם בווטסאפ (למטה מימין) או שפשוט תצלצלו אלי…